Bacskay Péter edző blogja

A nagy újévi edzőtermi fogadalmak

2016. december 27. - Bacskay Péter

Rutinos edzőterem látogatók rég tudják, hogy a legzsúfoltabb hónap a teremben magasan a január.

Valószínűleg az újévi fogadalmaknak köszönhetően a konditermek vendégeinek száma az ünnepek után konkréten megduplázódik.

52c2fce838518.jpeg

Új év, új test, új élet :) Rengetegen fogadják meg, hogy januártól rákapcsolnak és végre elérik a rég áhított bomba alakot. Azonban az újonnan érkező tömeg lendülete amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is fogy, így februárra már jócskán megkopik a vendégek létszáma.

Pedig nem kellene, hogy így legyen. Vajon mit rontanak el a kezdők, hová tűnik a kezdeti lelkesedés, motiváció ?

Pár pontban összefoglaltam, hogyan kellene helyesen nekifogni újévi elhatározásaink megvalósításának:

1. Tűzz ki elérhető célokat! Bizony az évek alatt fölhalmozódott felesleget nem egy hónap alatt fogod leadni, ha ezt várod csalódni fogsz, elvész a motivációd. Józan, elérhető, rövidtávú céljaid legyenek, melyek folyamatosan motiválnak majd hétről hétre.

2. Találd meg a helyedet! Jól válaszd meg, hogy hol fogsz neki az újévi fogadalmak valóra váltásának. Ha nem érzed jól magad, próbálj ki más termeket, más mozgásformákat is. Ne add fel az első rossz élmény után.

3. Fogadj edzőt! Egy jó személyi edző akkor is fenntartja a motivációdat, ha te már magadtól feladtad volna, a közösen megbeszélt időpont pedig téged is köt ahhoz, hogy lemenj edzeni.

4. Figyelj az étkezésedre is! Fogadalmaid valóra váltásához nem lesz elég az, hogy elkezdesz mozogni. Bár fontos lépés, de ahhoz hogy céljaidat elérd, bizony az étkezésedet is rendbe kell raknod!

Ha a fent sorolt pontokat betartod a siker nem marad el és motivált tudsz maradni egész évben :)

Írta:

Bacskay Péter

süti beállítások módosítása