Bacskay Péter edző blogja

A hollywoodi átalakulások titkai

2016. augusztus 15. - Bacskay Péter

Időről időre feltűnik a médiában egy-egy képsorozat valamely hollywoodi hírességről, megmutatva fizikuma látványos átalakulását egy filmszerep kedvéért. Az előtte-utána képek között általában csupán néhány hét telik el, a változás mégis brutálisnak hat. Vajon mi lehet a filmsztárok titka? Hogyan képesek viszonylag rövid idő alatt ilyen drámai átalakulásra? 

Először is lássunk néhány példát:

jackman.jpg

 Hugh Jackman a "Farkas" szerepének megformálásáért kezdett a súlyzós edzésbe. Fejlődése filmről filmre nyomon követhető, saját bevallása szerint egy-egy forgatásra durván 6 hónapig készül.

 pitt.jpg

 Brad Pitt a Trója című filmben látható formájáért 7 hónapig edzett. Az első 4 hónap a tömegnövelésről szólt, melyet hagyományos testépítő elveknek megfelelően szálkásító periódus követett.

 

jake_gyllenhaal_southpaw_workout.png

 Jake Gyllenhaal a Mélyütés című film kedvéért hozta magát csúcsformába. Felkészülése 5 hónapig tartott és akárcsak egy profi boxoló napi kétszer edzett, diétája 6-7 étkezésből állt naponta.

 

chris-hemsworth-body-transformation.jpg

 Chris Hemsworth 10 kilónyi tömeget pakolt magára 1 év leforgása alatt 

Azt kell mondanom, az ilyesféle testkompozíció változás egyáltalán nem csak a filmsztárok kiváltsága, egy kellően lelkes edzőterembe járó szintén elérhet hasonló mértékű változást, néhány hét leforgása alatt. Lássunk erre is egy példát:

 13697292_1594065154219842_1734191000099790458_n.jpg

Bence átalakulása 10 hét alatt, edzői segítségemmel

A hollywoodi titok a csapatmunkában, illetve a csapat mögött álló szinte kimeríthetetlen erőforrásokban rejlik. Egy film szerepre való felkészülés alatt a színészek munkáját komplett edzői stáb felügyeli, étrendjüket dietetikus állítja össze, azt grammra pontosan kiporciózva készítik elő számukra, esetleges táplálék és egyéb kiegészítésüket pedig orvosi team felügyeli.

Gondoljunk bele, ha egy átlagember szimplán edzői segítséggel, étrendi tanácsokkal a fentebb mutatott átalakulásra képes, mire lehet képes egy színész a háta mögött álló edzői, dietetikus és orvosi csapat segítségével... Persze nem akarom elvitatni a színészek elszántságát, akaratát. Anélkül nem lennének képesek testük átformálásával hitelessé tett színészi játékot játszani.

Tanulságként azonban kijelenthetjük, bárki képes a változásra, aki igazán akarja. A látványos eredményekhez nem kell sztároknak lennünk.

Írta:
Bacskay Péter
Személyi edző
Az International Wellness Institute gyakorlati oktatója
Testépítő, erőemelő versenyző

süti beállítások módosítása