Bacskay Péter edző blogja

Mozgáskorlátozottak, testépítés, motiváció

2016. július 23. - Bacskay Péter

Az utóbbi időben több fórumon is szembesültem a mozgáskorlátozottak problémáival. Ezek közül az egyik az alábbi cikk volt: 

http://www.origo.hu/itthon/20160715-specialis-edzotermet-nyitottak-ahova-mozgasserulteket-es-epeket-egyarant-varnak.html

A másik pedig egy mozifilm: 

http://www.port.hu/tiszta_szivvel/pls/w/films.film_page?i_film_id=156047

Mindkét eset után eszembe jutott a 2016-os Naturál Testépítő Magyar Bajnokság, ahol először láttam élőben mozgássérült testépítőket színpadon versenyezni. Óriási élmény volt látni az elszántságot, fanatizmust a kerekesszékes versenyzők szemében, illetve ami még inkább elképesztett, hogy bizony volt olyan mozgássérült versenyző, aki jóval felkészültebb formát vitt a színpadra, mint némelyik kevésbé hátrányos helyzetű versenyzőtársa. Hatalmas fizikai és lelki erőről tanúskodott a versenyzők szereplése.

inba_2016.jpg

Hogy mi mindebből a tanulság? Az, hogy nem lehetnek kifogásaink a testformálás területén. Ha egy mozgáskorlátozott ember, akinek még az edzőterembe való eljutás is kihívás lehet, ilyen szintű eredményeket képes elérni, akkor csak az elme szabhat határt nekünk. Fejben dől el minden, ha eldöntötted, meg tudod csinálni! Ennyi, nem lehet kifogás!

 

Ha akarsz és eldöntötted, tudsz változtatni a testeden. Ha nem akarsz, fogadd el, szeresd meg magad, de ne legyenek kifogásaid.

 

süti beállítások módosítása